Despre noi...

Cum am ajuns la înfiinţarea asociaţiei?

Ei bine...pentru că iubim natura!

Ieşiri la grătare, excursii prin munţi, prin păduri, pe lângă lacuri...toate locurile din România prin care am fost şi care sunt atât de fromoase... Dar totul ar fi şi mai frumos dacă nu ar fi atâtea gunoaie!

Aşa că ne-am gândit să tragem un semnal de alarmă şi să încercăm să trezim în oameni dragostea şi respectul pentru natură.

Scopul nostru nu este acela de a face curăţenie ori de câte ori este nevoie după oamenii indiferenţi sau needucaţi, ci acela de a-i face mai responsabili şi de a-i învăţa importaţa naturii. Şi cât de uşor este să o păstrăm curată!

Celor care găsesc tot felul de pretexte pentru a arunca gunoaie pe stradă, prin localităţi, de genul "nu este niciun coş de gunoi pe o rază de 5 km!", le explicăm:

- încercăm să creştem numărul coşurilor de gunoi de pe stăzile din Timişoara, dar până atunci:

- sigur vei găsi un coş de gunoi în drumul tău, cel mai târziu când ajungi la destinaţie; este imposibil ca exact în momentul în care ai ceva de aruncat să fie un coş de gunoi lângă tine!

Celor care aruncă gunoaie pe trasee de prin păduri, de prin munţi şi orice alte locuri din natură, în ideea că "Nu mai am chef să car doza asta goală/sticla asta goala/ambalajul ăsta gol!":

- dacă nu ţi-a fost greu să le duci pline până acolo...cu siguranţă nu îţi va fi mai greu să le duci până la următorul coş de gunoi!

 

Să încercăm să contribuim cu toţii la o lume mai curată!